”Centura și trei drumuri județene vor dezvolta turismul și mediul de afaceri din Galați”

Distribuie articolul

Două dintre vechile probleme ale județului nostru, turismul și mediul de afaceri, au de astăzi o soluție: Centura Ocolitoare a municipiului Galați și trei drumuri județene. Cel puțin aceasta este opinia ministrului Dezvoltării, Daniel Suciu, ce ocupă totodată și funcția de vice-premier.

Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Galaţi, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, și ministrul Suciu au semnat patru contracte de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere judeţene.

“Am semnat contracte de finanţare de aproape 60 de milioane de euro, pentru reabilitarea şi modernizarea a 77 de km de drum judeţean. Cel mai important şi mai aşteptat contract de finanţare pe care l-am semnat este cel al Drumului de Centură,  pentru care vom primi din fonduri europene 29 de milioane de euro”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Ministrul Suciu a crede că drumurile județene și varianta rutieră ocolitoare ar dinamiza turismul și afacerile, fără să ofere însă mai multe detalii sau să spună ce tip de relații ar putea înflori pe centura noastră.

”E un moment special pentru mine pentru că e prima dată când semnez un asemenea act în calitate de ministru. Îmi doresc să fiu un partener al administrației locale și mă bucur să putem îmbunătăți nivelul de trai al populației. Ceea ce facem noi astăzi cu cele patru contracte ține de influențarea directă a vieții a peste 250.000 de locuitori din județul Galați la care se adaugă și turiștii și persoanele juridice care sper din tot sufletul ca în acest capăt al Uniunii Europene să găsească oportunități mult mai bune ca mediu de afaceri”, a declarat Dan Suciu, ministrul Dezvoltării.

Cele patru proiecte semnate sunt:

Extindere și modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galați – valoare totală 135 milioane de lei;

DJ 251 A Corod – Blânzi – Fundeanu – Drăguşeni – valoare totală 40 de milioane de lei de lei. Lucrările de reabilitare şi modernizare se vor desfăşura pe 16 km;

DJ 255   Pechea – Rediu – Cuca – Fîrţăneşti – Măstăcani – valoare totală 67 de milioane de lei.  Lucrările de reabilitare şi modernizare se vor desfăşura pe 34,61 km;

DJ 254 Iveşti – Călmăţui – Griviţa – Costache Negri – valoarea totală 34 de milioane de lei. Lucrările de reabilitare şi modernizare se vor desfăşura pe 15,4 km.


Distribuie articolul

You May Also Like