Pesedistul nostru, mai bun decât pesedistul lor. Primarul Ionuț Pucheanu a ajuns exemplu pozitiv în presa din alt oraș

Distribuie articolul

Gălățenii sunt nerecunoscători. Își critică liderii care vor să-i umple de bine și progres, în timp ce fac comparații răutăcioase cu Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu. Culmea, o palmă pe obrazul gălățenilor nerecunoscători vine din alt oraș. Mai precis de la Buzău unde niște localnici au decis să-l pupe în dos pe primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Distanța dintre obrazul cetățenesc și popoul edilitar nu este foarte mare. Este parcursă în câteva rânduri ale unui articol (https://www.buzoienii.ro/primarul-de-la-galati-mai-curajos-decat-toma/amp/) din care aflăm că orașul Galați a scăpat de belea și că primarul Pucheanu este un om curajos, tânăr, popular, de cuvânt, vizionar.

„Ăsta e omul. Curajos. Se numește Ionuț Pucheanu și a fost ales la doar 34 (!) de ani primarul Galațiului. Pentru că se bucura de un capital mare de simpatie (probabil și datorită tinereții) Pucheanu a decis anul trecut să închidă „RAM”-ul de la Galați. Adică a și făcut, nu doar a zis. A cumpărat anul trecut centrale la toate școlile, liceele și grădinițele din oraș și a pus cruce astă toamnă sistemului centralizat. Pucheanu de la Galați și alții ca el n-au însănătoșit doar bugetele municipiilor, dar și mințile locuitorilor. I-au dezvățat pe localnici de la a mai sta cu mâna întinsă după tot felul de ajutoare (subvenție la căldură, gratuitate la autobuz etc.), iar când vor fi alegeri nu-l vor mai vota pe ăla de dă pomană, ci pe ăla de-i mai deștept și muncitor – care vine cu proiecte de dezvoltare a orașului”, au scris jurnaliștii de la Buzoienii.ro.

Îi dezamăgim pe jurnaliștii buzoieni cărora le spunem că pesediștii gălățeni nu au renunțat și nici nu vor renunța la subvențiile la căldură și transport. În general, ei nu vor renunța la poziția cu mâna întinsă pentru că aduce voturi. Apoi chestia cu primarul vizionar se cam înfinge în gard. După ce noi, gălățenii, ne-am bucurat că am scăpat de beleaua numită sistem centralizat de termoficare, am aflat că este posibil să-l primim la loc. La capitolul termoficare (și nu numai) Uniunea Europeană încurajează centralizarea şi utilizarea unor sisteme eficiente, iar consumatorii individuali ar putea fi obligați să plătească o serie de taxe foarte mari. Să vezi atunci ce bun o să devină primarul din Buzău!

Oricum, noi respectăm opinia jurnaliștilor de la Buzău și chiar îi invităm să-l ia pe Ionuț Pucheanu la ei. Ne-om descurca noi cumva fără talentul, curajul, vizionarismul și tinerețea edilului șef.


Distribuie articolul

You May Also Like