Am aflat sursa zgomotului din orașul Galați

Distribuie articolul

S-a mai dus un mister: zgomotele care se aud în ultima perioadă în orașul Galați nu sunt provocate de activități militare secrete sau de fenomene naturale periculoase ascunse de autorități, așa cum au anunțat unii pe FB. De vină este tot combinatul siderurgic gălățean care „respiră” cam greu din punct de vedere tehnologic.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții unității siderurgice prin intermediul unui comunicat de presă redactat vineri. Cică „horcăiala” care i-a speriat pe gălățeni este pe final.

„Combinatul Siderurgic de la Galați informează că – pe fondul creșterii de producție – volumul de abur eliberat în aer s-a mărit, ceea ce a condus la unele depășiri ale nivelurilor de zgomot. Efectuăm în această perioadă și manevre tehnice de re – rutare a unor trasee de abur și de instalare de echipamente care să reducă nivelul de zgomot. Situația s-a îmbunătățit și este în curs de revenire către parametrii obișnuiți”, au anunțat reprezentanții combinatului siderurgic gălățean.

Bine că nu sărim în aer și revenim la parametrii obișnuiți de poluare. În plus, rămâne de văzut dacă zgomotul produs de combinat nu se încadrează la poluare fonică.


Distribuie articolul

You May Also Like