”Personajul anonim” ne prezintă un Galați de poveste

Distribuie articolul

Personajul anonim”, sau colectiv, cum vreți, din Primăria Galați, este efectiv dezlănțuit în presa gălățeană. Săptămânal, dacă nu mai des, acesta ne povestește doct câte o snoavă, sau câte o ispravă a municipalității, ca să nu uităm că trăim într-un oraș feeric, de-a dreptul.

După ce ne-a explicat cum putem accesa în privat joburi mai bine plătite, într-un oraș în care duduie economia și nu mai există picior de șomer, personajul ce nu poate fi identificat în mod concret semnează și alte năzdrăvănii.

Dar să le luăm pe rând: ”provocarea rămâne aceea de a găsi un echilibru și în ceea ce privește nivelul salarial, dar nu depinde numai de patronat. Decisive sunt și pregătirea, anii de școală, experiența și implicarea angajaților și aspiranților la un job bine plătit”, ne transmite personajul anonim, într-un recent advertorial.

În realitate, situația este una în care mediul privat se sufocă prin taxele în cascadă impuse de guvernarea PSDNL. În plus, să nu uităm că, în ultimii opt ani, pesediștii de la Galați au reușit să faciliteze la modul concret doar două noi investiții: un depozit și o viitoare fabrică de ulei…

Mai nou, aflăm că gălățenii au norocul de a nu achita cele mai ridicate tarife din țară la apă și canalizare. ”Și, aspect important, ne dorim un mediul (sic!) curat și sănătos de care să se bucure și generațiile viitoare”, comentează Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galați, citat de personajul colectiv, într-un nou advertorial. În acesta din urmă se conchide căeste de datoria presei de a prezenta informații obiective, iar slalomul printre diverse mesaje părtinitoare poate fi sport extrem într-un asemenea context”.

Apa gălățenilor este plină de calcar sau alte depuneri, vizibile ”organoleptic”, ce afectează aparatele electrocasnice și s-a scumpit de două ori, doar anul trecut, până la circa 17,3 lei/mc, inclusiv TVA, iar astea sunt informații obiective. Cel mai probabil, în scurt timp se pregătește o nouă majorare a tarifelor, ținând cont de rata inflației, una mare, produsă tot de politicile economice ale PSDNL. Dar, asta nu aflăm de la personajul anonim, pentru că, în ceea ce îl privește, e cam ca în bancurile de la Radio Erevan: ”Prognozele meteo sunt întotdeauna corecte? În principiu da, numai că data și locul nu se potrivesc întotdeauna”…


Distribuie articolul

You May Also Like