Explozia de la PECO, anchetată de Parchet

Distribuie articolul

Un dosar penal pentru distrugere a fost deschis la Parchetul din Galați, în urma exploziei care s-a produs ieri, la o fostă stație PECO din mijlocul orașului. Deocamdată, cercetările se desfășoară doar asupra faptelor, însă polițiștii și procurorii trebuie să stabilească, pe bază de probe, cine se face vinovat de producerea deflagrației care a provocat pagube materiale consistente.

O comisie de investigatori de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență face propria anchetă, pentru a stabili cauzele și împrejurările exacte în care s-a produs explozia urmată de incendiu. Din primele cercetări, deflagrația pare să fi fost provocată de lucrul cu foc deschis în vecinătatea fostelor tancuri de combustibil ale stației PECO dezafectată.

Concret, muncitorii unei firme angajată de proprietarul hotelului din zonă tăiau niște conducte în subsolul unității de cazare, folosind flacără oxiacetilenică, iar scânteile rezultate au aprins vaporii de carburant din subteran, provocând deflagrația.

Circulația pe un tronson de pe strada Frunzei rămâne închisă, până la finalizarea anchetei. Este obligatorie o expertiză care să stabilească dacă explozia a afectat calea de rulare a tramvaielor. Până atunci, tramvaiele rămân pe loc.


Distribuie articolul

You May Also Like