Pericol major la Vlădești. Zeci de tone de azotat de amoniu, depozitate ilegal

Distribuie articolul

35 tone de azotat de amoniu, substanța care a produs explozia devastatoare de la Beirut, au fost găsite de Poliția Galați într-un depozit din localitatea Vlădești.

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale, ocazie cu care, într-o magazie, a fost găsită cantitatea de 2 kg de insecticid, produs clasificat ”foarte toxic”, deținută ilegal și 73 l produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată.

Cu ocazia aceluiași control, polițiștii au găsit cantitatea de 35 000 kg azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

Ca urmare, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, precizează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like