A fost votat cel mai mare buget din istoria Galațiului post-comunist!

Distribuie articolul

Bugetul municipiului Galați a fost adoptat cu 20 de voturi de consilierii locali în şedinţă ordinară.
Primarul Ionuţ Pucheanu, a declarat că acest buget de investiții este cel mai consistent pe care Consiliul Local l-a avut în perioada de democrație.


Poate surprinzător, majoritatea socialistă a fost de acord și cu trei amendamente depuse de către consilierii liberali ce au vizat un studiu de fezabilitate pentru construcţia unui nou spital municipal, creșterea cuantumului burselor pentru elevi și amenajarea piațetei aferente monumentului „Apărătorii Galațiului”.


Bugetul general al Galaţiului va fi de 879.129.700 de lei, cu 52.190.182 de lei mai mult decât anul trecut.
Bugetul de dezvoltare este de 242.645.000 de lei, cu peste 80 la sută mai mare decât în 2020, iar bugetul de funcționare, ce include sume necesare pentru străzi, școli, spitale, salubrizare, iluminat public sau transport public în comun, este de 636.484.700 de lei.


Pentru acest an, municipalitatea și-a propus o listă de 92 de obiective de investiții pentru învățământ, sănătate și infrastructură, valoarea totală fiind de 234.923.000 milioane de lei.


Faptul că vom avea un buget mult mai mare decât în anii anteriori, chiar și pe vreme de pandemie, ar fi prima realizare motivațională a primarului Pucheanu după mai multă vreme în care poticnelile, deciziile discutabile ori chiar eșecurile au făcut casă bună cu municipalitatea.


Distribuie articolul

You May Also Like