Guvernul Câțu, pe urmele Veoricăi Dăncilă …

Distribuie articolul

Mai acuși intrăm în ultima decadă a lunii ianuarie și încă n-avem votată Legea bugetului de stat.


O contraperformanță a Guvernului de coaliție condus de Florin Câțu care se plimbă mintenaș pe drumul Veoricăi Dăncilă, și Vasilica, cu voia dvs!


In ultimii cinci ani, bugetele și aici mă refer la cel de stat și cel al asigurărilor sociale, au fost votate de Parlament în termene rezonabile, cu o singură excepție, în 2019 când Executivul fostei profesoare de Educație Tehnologică din Videle – Teleorman a decis ca anul bugetar să aibă doar trei trimestre și a adoptat bugetul în 15 martie.
În 2016, Guvernul Cioloș ne-a dat cel mai rapid buget, în 18 decembrie(2015) ca mai apoi guvernele socialiștilor din PSD să adopte tot ce ține de partea de finanțare astfel: Guvernul Grindeanu- în 2017, pe 17 februarie, Guvernul Tudose, în 2018, pe 3 ianuarie. Anul trecut, Guvernul Orban, a adoptat Legea Bugetului de Stat pentru 2020, în data de 6 ianuarie.
Revenind la actualul Executiv, chiar dacă ar avea cumva scuza unor negocieri poate mai lungi, fiind vorba de o coaliție formată din PNL-USR-PLUS și UDMR, în situația pandemică dată, o așa întârziere nu poate fi admisă decât dacă vrei să te sinucizi politic.


Concluzionând, dincolo de ceva răfuieli politice din interiorul PNL (Rareș Bogdan versus Ludovic Orban), zona administrativă ar trebui protejată dacă se dorește stabilitatea economică și socială în zona administrației publice locale și cea a instituțiilor deconcentrate.


Distribuie articolul

You May Also Like