Performanță edilitară: banii pentru achiziționarea de centrale termice vor ajunge la cetățeni până la primăvară!

Distribuie articolul

Sute de gălățeni au rămas în fundul gol în plină iarnă iar Primăria le spune că o să fie bine. Este vorba despre familiile din orașul Galați care încă nu au primit banii promiși de municipalitate pentru achiziționarea de centrale termice. Oamenii au dosarele aprobate din toamna anului trecut, însă municipalitatea nu le-a virat banii pentru sistemele alternative de încălzire a locuinței. Mulți dintre cei aflați în această situație s-au împrumutat de bani la rude, prieteni sau bănci și au instalat centrale înainte să vină frigul. Sunt însă și familii care au rămas fără căldură în apartamente deoarece una dintre condițiile municipalității a fost debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare.

Deși iarna se apropie de final, Primăria promite că în curând va onora toate plățile restante.

„Mâine se vor scoate la casieria Primăriei municipiului Galați ultimele state de plată pentru ajutorul acordat în vederea achiziționării unui sistem alternativ de producere a apei calde și căldurii. Este vorba despre plata dosarelor admise și care au fost depuse până la data de 31 octombrie 2017. În total au fost depuse 7.890 de dosare în acest sens și dintre acestea au fost respinse 191 de dosare. Motivele care au dus la respingerea unor dosare sunt legate de neîndeplinirea criteriilor de eligibilitate”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Primăriei Galați.

Primarul Ionuț Pucheanu este inițiatorul programului. Edilul șef spune că de vină pentru întârzieri sunt zvonurile.

 „A fost un proces lung și anevoios, au fost tot felul de zvonuri care au indus cetățenii în eroare, plățile au mers mai greu, însă mă bucur că cei care au avut încredere în acest demers au depus documentele necesare și astfel au devenit independenți”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Avem și noi un zvon. Cică lipsa banilor în conturile municipalității a întârziat virarea ajutorului financiar de 3.000 de lei către familiile care s-au debranșat de la sistemul centralizat de termoficare.

Distribuie articolul

You May Also Like