Fundația Inimă de Copil a ajuns în finala CampionatuluiDeBine

Distribuie articolul

Fundația Inimă de Copil participă la o competiție inedită numită CampionatulDeBine. Este vorba despre un proiect care se desfășoară pe o platformă online, la finalul căruia organizațiile câștigătoare vor primi, fiecare, o finanțare în valoare de 5.000 de euro. Banii vor fi folosiți pentru a susține educația copiilor cu potențial din zonele rurale.

Câștigătorii competiției vor fi stabiliți în funcție de donațiile atrase de organizațiile participante. Fundația Inimă de Copil din Galați s-a înscris la concurs cu un proiect numit Un sat, Un Copil. Donațiile pentru acest proiect se realizează rapid, securizat și fără comision iar confirmarea tranzacției va ajunge în inboxul donatorilor.

„Fundația Inimă de Copil are șansa de a primi o finanțare de 5.000 EURO pentru a susține în școală copii bursieri de la sate. Proiectul de burse Un sat, Un copil este în finala Campionatului De Bine pe platforma bursabinelui.ro, iar pentru a ajunge pe podium are nevoie de orice donație venită din partea prietenilor care cred în viitorul copiilor cu rezultate excepționale”, au anunțat cei de la Fundația Inimă de Copil.

În județul Galați, programul de susținere a copiilor din mediul rural a început în urmă cu patru ani.

„Proiectul Un sat, Un Copil a început în 2014 prin a încuraja fiecare comună din județul Galați să ne propună cel puțin un copil cu rezultate excepționale care provine dintr-o familie cu venituri mici. De ce?  Pentru că în România 1 din 2 copii este în risc de sărăcie și/sau excluziune socială iar 1 din 5 copii renunță la școală din cauza sărăciei și a rezultatelor proaste la învățătură. În mediul rural, sărăcia este de trei ori mai răspândită decât în zonele urbane. Până acum, am oferit pentru 40 de copii din 25 localități din județul Galați burse speciale pentru merite deosebite la învățătură. Un sat, Un copil este adresat copiilor din clasele I-XII, aflați în situații dificile, provenind din familii cu venituri modeste, între 40 – 180 lei/membru familie/lună, dar care au rezultate școlare cu medii generale de 9 – 10 și un potențial de dezvoltare deosebit”, au explicat reprezentanții Fundației Inimă de Copil.

Proiectele câștigătoare în cadrul CampionatuluiDeBine vor fi anunțate pe 19 februarie. În acest moment, proiectul fundației gălățene este pe locul 24, în afara pozițiilor eligibile la finanțare.


Distribuie articolul

You May Also Like