Percheziții cu surprize la Galați. Polițiștii au aflat că un cetățean elvețian a introdus mai multe arme în România în mod ilegal

Distribuie articolul

Polițiștii gălățeni au făcut o percheziție domiciliară la o adresă din comuna Gohor. Despre proprietarul casei polițiștii aveau informații că deține în mod ilegal arme și muniție. În urma acțiunii care a avut loc joi, 15 martie, bănuiala a fost confirmată. În casa bărbatului de 63 de ani au fost descoperite puști, un pistol și cartușe de diferite tipuri.

„La data de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe periculoase au efectuat o percheziție domiciliară autorizată, la locuința unui bărbat de 63 ani, din comuna Gohor, bănuit de comiterea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Cu ocazia percheziției, polițiștii au găsit o armă de vânătoare cu două țevi lise, calibrul 12 mm, un pistol cu glonț, calibrul 5,6 mm, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm și 99 cartușe cu glonț calibrul 5,6 mm”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Galați.

Două dintre armele introduse în România în mod ilegal aparțin soției gălățeanului percheziționat, o femeie de 52 de ani cu cetățenie elvețiană. Din primele cercetări, a reieșit faptul că prima armă a ajuns în țară în urmă cu 10 ani.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, arma de vânătoare și pistolul cu glonț aparțin soției celui percheziționat, o femeie de 52 ani, cetățean elvețian rezident în România. Aceasta ar fi introdus armele în țară, ilegal, în anul 2009. Totodată, s-a stabilit că arma de tir sportiv cu aer comprimat aparține bărbatului, care ar fi achiziționat-o din Elveția și ar fi introdus-o ilegal în țară, în anul 2008”, au anunțat polițiștii gălățeni.

Cele trei arme și cartușele, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta autorizație de port, folosire și deținere, au fost ridicate de polițiști. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like