Pensiile speciale vor fi supraimpozitate. Câți pensionari din Galați vor fi afectați

Distribuie articolul

Pensiile speciale vor fi supraimpozitate. Miercuri, deputații au aprobat un proiect de lege care vizează impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei. De asemenea, pensiile speciale mai mici de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%. Mii de persoane vor fi afectate de măsura luată de parlamentari.

Parlamentari de la toate partidele au aprobat proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Pentru votul de miercuri a fost mobilizare în Parlament. 307 deputați au votat pentru și doar unul s-a opus. Legea va merge la președintele României, Klaus Iohannis, pentru promulgare.

La prima vedere, pensiile scad foarte mult. Totuși, supraimpozitarea vizează doar sumele primite suplimentar, nu și cele rezultate din contribuțiile fostului angajat, astfel încât reducerea reală a pensiilor de serviciu va fi mai mică de 85 de procente.

Afectați de măsura votată în Parlament sunt mii de foști polițiști, militari, angajați în aviația civilă, procurori, judecători, primari, parlamentari și chiar șefi de stat. Conform statisticilor, la finalul lunii mai în România erau 9.528 de persoane care primeau pensie de serviciu. La Casa de Pensii Galați, sunt 161 de pensii speciale, cea mai mai mare fiind a unui fost magistrat și având valoarea de 45.610 lei. Statistica de la Casa de Pensii nu îi include și pe foștii militari și polițiști.


Distribuie articolul

You May Also Like