Războiul PSD-ALDE se ascute: Primăria Galați dă de pământ cu managerii societății Transurb

Distribuie articolul

Este război în toată regula între pesediștii din Primăria Galați și conducerea societății Transurb susținută de ALDE. Marți, reprezentanții transportatorului public de persoane au șters pe jos cu municipalitatea pe care au acuzat-o de toate relele din lume, dar mai ales că nu-și plătește datoriile ceea ce va provoca imposibilitatea Transurb de a mai presta servicii pentru populație. Miercuri, a venit și replica Primăriei care a respins toate acuzațiile aduse, prezentând o serie de cifre care s-ar fi plimbat prin conturile societății.

În plus, ca să fie treaba bună, reprezentanții Primăriei îi acuză pe managerii de la Transurb de minciună, management defectuos și manipulare prin articole de presă plătite. Muzica, maestre:

„Societatea Transurb S.A. iese pentru a doua oară în spațiul public vehiculând informații eronate cu privire la eventuale datorii pe care ordonatorul principal de credite, Primăria municipiului Galați, le-ar avea. Această atitudine considerăm că este una abuzivă și este menită să aducă pe de o parte panică în rândul cetățenilor, iar pe de altă parte să denigreze imaginea administrației publice locale….Primăria municipiului Galați nu dorește să aducă acuzații către Transurb S.A. Cu toate acestea, acoperirea unui management defectuos al resurselor cu acuzații false aduse către municipalitate privind achitarea datoriilor financiare nu poate fi susținută de apariția plătită în presă a unor comunicate denigratoare. Banii respectivi ar fi putut fi folosiți pentru bunul mers economic al societății și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru salariați”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galați.

Tot de la Primărie ni se arată tabloul prăpădului de la Transurb, societatea fiind datoare vândută la fisc.

„Societatea Transurb S.A. înregistrează datorii către ANAF. Din sumele achitate lunar de Primăria Galați către Transurb S.A., peste 500.000 de lei sunt virați către ANAF, aceasta fiind suma eșalonată pe care municipalitatea o plătește în contul datoriilor pe care societatea le are către această instituție. Vârful de plăți, înainte ca societatea să obțină această reeșalonare, a fost înregistrat în luna februarie când Primăria Galați a plătit 3.896.086 lei pentru a acoperi aceste datorii ale societății de transport public”, a trâmbițat Primăria.

De asemenea, reprezentanții Primăriei au șters praful de pe raportul unui control de audit realizat anul trecut care a scos la suprafață o gramadă de grozăvenii din cadrul societății. Pentru că este scandal, auditul a fost trântit fix în capul guralivilor de la Transurb.

„În cadrul etapei de analiză a auditului tehnico-economic de la societatea Transurb S.A. s-au descoperit numeroase erori care duc exact către o funcționare deficitară din punct de vedere economic Vă aducem la cunoștință că până la această oră nici una dintre măsurile pe care echipa de control le-a recomandat nu a fost luată în calcul și pusă în practică. Aceste măsuri constituie obligații pentru operatorul de transport în comun încă din luna decembrie a anului 2017”, a precizat Primăria Galați.

Nimic nou sub soare, cafteala PSD-ALDE de la Galați merge mai departe. Mai grav este că gălățenii nu știu pe cine să creadă, pentru că cel puțin una dintre părți minte, nu știu ce se întâmplă cu banii lor și nici nu știu dacă vor mai avea transport public de persoane. Ia-mă nene din oraș!


Distribuie articolul

You May Also Like