George Stângă, președinte PNL Galați: Guvernul scutește industria HORECA de plata impozitului specific pentru încă 90 de zile!

Distribuie articolul

Guvernul PNL s-a ținut de cuvânt și a venit în sprijinul industriei HoReCa printr-o măsură importantă, aceea a scutirii de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru o perioadă de 90 de zile care se adaugă la perioada anterioară, de 60 de zile, perioada stării de urgenţă, perioadă pentru care au fost scutiţi de la plata impozitului specific. Este o mână întinsă de către Guvernul Orban reprezentanților domeniului HoReCa.

Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, restaurante, cafenele şi din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile pentru operatorii economici care beneficiază de această facilitate, la care se adaugă cele 60 de zile anterioare.

O altă măsură în favoarea firmelor din domeniul HORECA prevede scutirea agenţilor economici care desfăşoară activităţi pe plajă de plata uneia dintre tranşele taxei de administrare. Totodată, operatorii economici care plătesc până la 25 iulie impozitele aferente trimestrului al doilea şi cei care achită până la 25 octombrie impozitele aferente trimestrului al treilea vor beneficia de o bonificaţie de 10% din impozitul datorat.

Mai mult, în privința susținerii sectorului HoReCa, Guvernul PNL a anunțat un program de 1 miliard de euro sprijin pentru IMM-uri, din acest miliard 350 de milioane de euro sunt granturi de capital de lucru de care vor beneficia industria turismului, HoReCa, industria evenimentelor, industrii care au fost lovite extrem de dur de pandemie.


Distribuie articolul

You May Also Like