Pensiile și alocațiile în pericol din cauza coronavirusului

Distribuie articolul


Vin sau nu vin poștașii la domiciliile persoanelor izolate din cauza coronavirusului? Un document care a circulat zilele trecute printre toate oficiile poștale din țară stabilea faptul că poștașii nu vor mai livra pensiile și alocațiile către persoanele aflate în carantină din cauza COVID19. Măsura care ar fi trebuit să intre în vigoare ieri (joi, 5 martie) a fost suspendată, a anunțat conducerea Poștei Române.


Circulara care i-a pus pe jar pe pensionarii din România ar fi dus la oprirea livrărilor pensiilor atât în spațiile de carantină, cât și la domiciliile celor aflați în izolare. În aceeași situație s-ar fi aflat și persoanele care primesc diferite alocații de la stat prin intermediul Poștei Române.

În contextul înmulțirii suspiciunilor și îmbolnăvirilor cu COVID19, măsura ar fi putut produce efecte foarte grave, lăsând numeroși oameni fără bani pentru alimente și medicamente.


De aceea, conducerea Poștei Române a revenit asupra deciziei și a anunțat că toate pensiile vor fi plătite la timp, indiferent de starea de sănătate a beneficiarului. Totuși, ca măsură de precauție, poștașii vor fi dotați cu măști, ochelari și mănuși care vor fi folosite în cazul persoanelor izolate la domiciliu.

În ceea ce-i privește pe beneficiarii de prestații sociale, se va stabili o procedură prin care ei vor intra în posesia banilor, au precizat reprezentanții Poștei.


Distribuie articolul

You May Also Like