„Pe surse”, de la un fost ministru de interne…

Distribuie articolul

Sunt discuții ample, unele contradictorii pe motive de deconturi politice, privind restricțiile din perioada imediat următoare, inclusiv din zona sărbătorilor pascale atât catolice cât și ortodoxe. După cum bine se știe, anul acesta sărbătorile pascale sunt la o diferență de aproximativ o lună – 4 aprilie, Paștele catolic – 2 mai, paștele ortodox.


Autoritățile sunt încă în negocieri privind soluțiile ce se impun pentru stoparea valului abrupt de infectări din ultima perioadă. Poziția cea mai radicală nu putea veni decât de la cetățeanul Arafat care a propus în ultima descindere la Guvern de astăzi, ca perioada de interzicere a circulației persoanelor să fie în intervalul 18-5.

Fostul ministru de interne Constantin Traian Igaș ne-a declarat în această după amiază că această propunere a Comitetului Național pentru Situații de Urgență nu este agreată de premier însă, Arafat insistă pentru această variantă amenințând chiar că, în cazul neacceptării variantei respective, își va declina orice responsabilitate asupra viitoarelor consecințe.

Acum, este cert că o asemenea restricție va genera costuri politice imense, PNL, USR-PLUS și UDMR nefiind interesate să deconteze ceea ce va urma. Pentru că, mișcările negaționiștilor, chiar dacă sunt aiuritoare, au un trend ascendent. Pe de altă parte, avem un număr imens de noi infectări și decese, localități carantinate, incidențe ce-au luat-o razna și atingerea unui punct critic al numărului de paturi ATI.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns