Programul „Rabla Clasic” – prima de casare s-a mărit la 7500 lei

Distribuie articolul

Prima de casare acordată în Programul „Rabla Clasic” creşte, în 2021, de la 6.500 de lei de la 7.500 de lei, iar bugetul pentru Programul „Rabla Plus” se va dubla, până la 400 de milioane de lei, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Programul „Rabla Clasic” ajută atât cetăţenii, cât şi industria autohtonă, prin tichetele acordate pentru schimbarea parcului auto. Anul acesta prima de casare din program va fi majorată de la 6.500 la 7.500 de lei (aproximativ 1.500 de euro), bani care se vor plăti acelor persoane care predau o maşină înmatriculată, se înscriu la dealer, casează maşina, radiază şi scot din circulaţie maşinile vechi, poluatoare.
Tot în cadrul programului „Rabla Clasic” sunt prevăzute și două ecobonusuri care vin în completarea sumelor primei de casare şi în sprijinul acelor achiziţii prin care se cumpără maşini cu tehnologii hibrid. Aici, ecobonusul se majorează de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, iar în cazul ecobonusului GPL, cu emisii sub 96 grame de CO2, se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei”, după cum a mai precizat Tanczos.

La nivelul județului Galați sunt înregistrați 14 operatori economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz, potrivit legislației puse la dispoziție de Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Lista producătorilor validați, care au semnat contracte de decontare în cadrul Programului de Stimulare a Parcului Auto sesiunea 2020 – 2024 include și opt societăți comerciale care distribuie/comercializează în Galați nu mai puțin de 16 mărci de automobile, dintre cele mai cunoscute de pe piața auto din România, printre care și Dacia.


Distribuie articolul

You May Also Like