A făcut rapelul mai devreme

Distribuie articolul

Un bărbat din Galați a fost vaccinat astăzi, cu rapelul Astra Zeneca, mai devreme de 8 săptămâni, cum prevede protocolul.

Rapelul s-a făcut la Centrul de vaccinare de la Sala „Siderurgistul” la doar 5 săptămâni de la prima doză.

Bărbatul a primit prima doză din vaccinul Astra Zeneca pe 16 februarie, în prima zi în care s-a dat startul imunizării cu serul produs în Marea Britanie. Rapelul era programat pe 14 aprilie, în sistemul național, însă bărbatul a solicitat să i se administreze a doua doză mai devreme, motivând că pleacă în străinătate și nu se mai poate prezenta la data programării.

Personalul medical a decis să îi administreze rapelul mai devreme, întrucât, inițial, instrucțiunile arătau că rapelul la Astra Zeneca se poate face după 4-8 săptămâni de la prima doză și nu a văzut nimic în neregulă să îi facă a doua doză de ser astăzi, la 5 săptămâni de la prima imunizare.

Deocamdată, nu se știe dacă rapelul făcut mai devreme va avea, în final, vreun impact asupra eficienței vaccinului. Cert este că bărbatul nu poate primi adeverința de vaccinare, care îl scutește de carantină și teste PCR la călătoria în străinătate, mai devreme de 14 aprilie, când sistemul național de evidență a vaccinării poate genera documentul.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns