Patron din Cudalbi, arestat în lipsă

Distribuie articolul

Administratorul unei firme din Cudalbi, județul Galați, este căutat de poliția din Vrancea, fiind acuzat într-un dosar penal de înșelăciune cu un prejudiciu de 730.000 lei.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal privind doi vrânceni, bănuiți de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.  În fapt, în cursul anului 2016, cei în cauză, în calitate de reprezentanți ai unei societăți comerciale cu sediul în comuna Vînători, județul Vrancea, ar fi indus în eroare 5 societăți comerciale din țară de la care au achiziționat utilaje agricole și substanțe de ierbicidat, în valoare totală de peste 730.000 lei, pentru achitarea cărora ar fi emis instrumente de plată fără a avea disponibil în contul bancar. Totodată, cei doi sunt bănuiți că ar fi prezentat persoanelor vătămate o adeverință falsă potrivit căreia firma pe care o reprezentau ar fi deținut importante suprafețe de teren agricol, pentru a le convinge să comercializeze mărfurile solicitate de aceștia. La data de 4 mai a.c., Judecătoria Focșani a admis solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, formulată la propunerea polițiștilor de investigare a criminalității economice, în cadrul unui dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Față de cei doi bărbați, de 25 de ani, din comuna Vînători, județul Vrancea, respectiv 39 de ani, din comuna Cudalbi, județul Galați, magistrații au dispus arestarea preventivă în lipsă”, precizează IPJ Vrancea.

Cei doi sunt dați în consemn la frontieră și, cel mai probabil, vor fi dați în urmărire generală, pentru că se sustrag cercetărilor, fiind dispăruți de la domiciliu.


Distribuie articolul

You May Also Like