Pasionații de ciclism din Galați caută finanțare pentru „Trail Bike Park”

Distribuie articolul

Proiectul de amenajare a parcului pentru ciclism a fost depus pe platforma de finanțare „Țara lui Andrei”, care oferă anual granturi de mii de euro pentru proiecte din domeniul mediului, educației sau formării profesionale.

Proiectul cicliștilor gălățeni „Trail Bike Park” a fost depus la secțiunea „Mediu” și ar avea nevoie de cel puțin 5.000 de euro și 12 luni pentru implementare. Obiectivele proiectului sunt descrise de inițiatori pe platforma „Țara lui Andrei” și sunt extrem de ambițioase.

„Scopul proiectului este de a ecologiza și împăduri zona Parcului Cloșca pentru a îl putea transforma într-un spațiu verde central, o pădurice în mijlocul orașului, dar în același timp și un Trail Bike Park destinat cicliștilor din regiune. Obiectivul principal este reprezentat de transformarea Parcului Cloșca dintr-o zona degradată, într-un Trail Bike Park esențial pentru dezvoltarea mountainbiking-ului în municipiul Galați și pentru oferirea unei spațiu verde, împădurit, în centrul orașului, la finalul celor 12 luni destinate implementării proiectului. Obiective secundare sunt scăderea nevoii de a utiliza mijloacele de transport motorizate pentru a ajunge in zonele pretabile ciclismului, impulsionarea autorităților locale de a se implica în amenajarea unor spatii de agrement la standarde europene și de a investi în conservarea și reabilitarea zonelor verzi ajunse în stare de degradare, creșterea comunității locale de practicanți ai ciclismului; organizarea de concursuri regionale și naționale de ciclism pentru a promova mișcarea în aer liber; creșterea nivelului turistic al municipiului Galați, dar și dezvoltarea economică, prin utilizarea infrastructurii si a comerțului cu biciclete și accesorii”, scriu inițiatorii proiectului de platforma de finanțare.

Pentru a obține banii necesari, proiectul are nevoie de votul consistent al comunității gălățene. Dacă doriți să susțineți reabilitarea Parcului Cloșca și a păduricii din apropiere, dar și amenajarea „Trail Bike Park” intrați AICI și votați. Noi am făcut-o deja!


Distribuie articolul

You May Also Like