”Pas cu pas”, către partidul-stat

Distribuie articolul

În ordinea ”numerelor de pe tricou”, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ultimul, ce-i drept, din postura asumată de figurant, configurează un nou partid-stat în România, deghizat în mult trâmbițata ”stabilitate politică”.

De fapt, stabilitate politică avem de aproape trei ani, timp în care costurile de zi cu zi aproape s-au dublat, românii achită printre cele mai ridicate tarife la energie electrică și gaze naturale din Europa, pensiile speciale au rămas bine-mersi la locul lor, ba au și crescut, pe măsură ce taxele au crescut și au împovărat mediul privat, iar numărul de bugetari a crescut și el, ca și veniturile acestora ce alimentează cea mai ridicată inflație din Uniunea Europeană.

Nici nu mai are rost să amintim costul și nivelul împrumuturilor făcute în ultimii ani de PSDNL pentru a alimenta propriile sinecuri, în vreme ce România ar putea intra în recesiune tehnică. Tot la capitolul ”realizări” trebuie să adăugăm, în același interval analizat: zero reforme, zero spitale și zero autostrăzi. Ar mai fi de menționat și nevoia de legitimitate pe care ar putea-o avea primarii aleșii în două tururi, sau de limitarea numărului de parlamentari la 300, aspecte ce nu se regăsesc nicicum pe agenda partidului-stat.

Asta este, pe scurt, propunerea forțelor de stânga cu care se prezintă în fața românilor, grăbind nejustificat o comasare care să salveze scorul electoral al PNL. Liberalii au ajuns, ”pas cu pas”, prin ”grija” șefului statului, o anexă galbenă a PSD. PNL i-a abandonat pe întreprinzători și toate principiile Brătienilor, ca, de altfel, pe toți cei care își câștigă un trai cinstit în România.

Dacă nu ar fi trist, ne-ar bufni râsul. Cel puțin nenea Iancu ar fi fost extrem de încântat să asiste la momentul în care un fost premier din epoca Dragnea, ce își căuta cash-ul prin buzunare și un personaj celebru cu batistuță ne-au anunțat că peste 60 la sută dintre români își doresc comasarea alegerilor. Aghiotanții lui Ciolacu și Ciucă s-au specializat în materie de fake-news și rămâne de văzut pe cine va bufni râsul în 9 iunie…


Distribuie articolul

You May Also Like