Părinții elevilor de la Școala 13 intră în grevă !

Distribuie articolul

Mai multe unități de învățământ din municipiul Galați și-au relocat sau urmează să-și reloce elevii în alte școli ori licee.


De mai multă vreme, practic de la începutul anului școlar in curs, Școala 11, „Mihail Sadoveanu” se află într-un proces de modernizare, elevii studiind la Școala 10.
Situații de acest gen mai sunt sau urmează a fi la Liceul Auto ”Traian Vuia”, Școala 13 „Ștefan cel Mare” și Școala 41 „Sf. Grigorie Teologul”.


Primăria municipiului Galați a lansat luna trecută, dar și luna aceasta, cereri de ofertă pentru lucrări de modernizare la alte patru unități de învățământ: Școala 9 „Calistrat Hogaș”, Școala 31 „Gheorghe Munteanu”, Școala 33 ”Sf. Dumitru” și Grădinița nr. 1 „Luceafărul”, execuțiile urmând a fi demarate în această primăvară.


Cum era de așteptat, toate aceste lucrări au generat nemulțumiri ale părinților dar și a elevilor, programul fiind dat total peste cap. De exemplu, la Școala 10 unde au fost relocați elevii de la Școala 11, programul micuților din clasele primare este de doar două ore în intervalul 13,45 – 15,45, atunci când un copil de 6-7-8 ani ar trebui să aibă un cu totul alt program.


La Școala 13 sunt probleme ceva mai complicate în sensul că propunerea de relocare a elevilor pe perioada lucrărilor la această unitate este Liceul de Marină. Această variantă a creat mari nemulțumiri părinților ce vor fi nevoiți să traverseze tot Galațiul pentru a-și duce copiii la școală. Mai mult decât atât, Liceul de Marină nu are autorizații de funcționare emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și Direcția de Sănătate Publică (DSP).


În aceste condiții, părinții elevilor de la această unitate de învățământ vor organiza zilele viitoare un amplu protest care ar urma să determine autoritățile să modifice varianta de relocare, altfel aceștia fiind hotărâți să nu-și trimită copiii la școală.
Cum era de așteptat, municipalitatea aruncă „mâța” în curtea Inspectoratului Școlar Județean, emițând zilele trecute un comunicat ușor idiot prin care ni se spune că lucrările se vor face în orice condiții. Bun, dar cu copiii și părinții acestora, ce-aveți?


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns