Tupeu edilitar: gălățenii care parchează în zona băncilor sunt nevoiți să plătească trotuarul

Distribuie articolul

Ne-au inspirat bordurile duble care apar pe străzile din Galați. Sunt mari, sunt peste tot, sunt dovada că Primăria încă mai există pe acest pământ. Iar gălățenii le admiră și se roagă la bunul Dumnezeu ca după borduri să apară și străzi, spitale, zone de agrement.

Totuși, există un loc în oraș în care nu vor fi montate celebrele borduri: în parcarea de pe strada Brăilei, pe sectorul cuprins între bănci și intersecția de la Trei Star. Acolo, șoferii sunt nevoiți să parcheze pe trotuar din cauza locului mic deși plătesc locul de parcare. Oamenii sunt nevoiți să facă trotuarul pentru că așa îi tratează edilii: le iau banii dar nu le oferă condiții civilizate.

Locurile de parcare de la bănci sunt construite anapoda încă de pe vremea lui Eugen Durbacă. Pentru a parca, șoferii trebuie să urce cu roțile pe trotuar. În caz contrar mașină rămâne cu fundul în stradă și blochează complet traficul pe banda 1. În sens invers, autoturismul blochează parțial trotuarul pe care se încăpățânează să treacă fraierii de pietoni.  Parcarea a primit un upgrade în timpul lui Marius Stan. Atunci în zonă au aterizat niște parcometre ca să încaseze bani de la fraierii cu volan.

Așadar, povestea este veche iar actualul primar a moștenit-o de la predecesorii săi. Totuși, Ionuț Pucheanu nu a făcut nimic ca să îndrepte o porcărie: este prea ocupat cu bordurile și cu resistematizările.


Distribuie articolul

You May Also Like