Parcul Industrial, transformat în depozit al primăriei

Distribuie articolul

Dacă tot nu au reușit, în mai bine de zece ani de când există, să aducă un investitor la Parcul Industrial din Galați, reprezentanții municipalității au găsit o soluție pentru a simula măcar puțină activitate: vor aduce acolo bunurile sechestrate și vor depozita cele câteva tone de alimente primite de Cantina Socială drept ajutor de la Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Local de ieri, 12 decembrie, de viceprimarul Sorin Enache.

”De astăzi începând, la Industrial Parc se vor depozita câteva tone de ajutoare. Contractul va fi între Cantina Socială și Industrial Parc, va genera venituri, nu doar cheltuieli. A doua parte a activității va consta în încheierea unui contract între Industrial Parc și Primărie pentru depozitarea bunurilor rezultate din executări silite, din sechestre, bunuri pe care, la ora actuală, nu avem unde să le depozităm”, a anunțat viceprimarul social-democrat Enache.

Inițiativa a fost rapid taxată de opoziție. Tonul a fost dat de consilierul independent Simona Vreme.

”Dacă ne dorim cu adevărat resuscitarea acestui parc industrial, cred că nu ar trebui făcută prin sprijinul unor factori care se alimentează tot de la bugetul local, respectiv Cantina de Ajutor Social și Unitatea Administrativ – Teritorială a municipiului Galați. Aveam nevoie de investitori, nu să plimbăm aceiași bani de la bugetul local”, a criticat situația Simona Vreme.

În replică, primarul i-a dat dreptate, scuzându-se că nu a reușit să facă rost de investitori pentru că nu a găsit „găleata” cu oameni de afaceri dispuși să vină în Galați.

”În esență, aveți dreptate, e la mintea cocoșului. Dacă nu am fi închiriat acolo, am fi închiriat în altă parte. Am rezolvat două dintr-o lovitură, zic eu. Legat de investitori, toată lumea vorbește de acești investitori de parcă sunt într-o găleată, stau toți înghesuiți într-o cameră, vin primarii, consilierii locali, înhață vreo doi-trei și-i aduc acasă. Haideți să avem, totuși, limita…”, a spus Pucheanu.

Întrebat de consilierul local liberal Alexandru Șerban ce demersuri a făcut în trei ani și jumătate de mandat pentru a atrage investitori, edilul s-a lăudat cu…. corespondența. 

”Extrem de multe: scrisori de intenție la toate ambasadele, la absolut toate Camerele de Comerț bilaterale, la absolut toate fondurile de investiții ce activează în țara noastră”, a mai spus Pucheanu.


Distribuie articolul

You May Also Like