Parcările neregulamentare, în vizorul Poliței Locale și în 2018  

Distribuie articolul

De la data 01 februarie 2018, la nivelul Poliției Locale Galați se va derula, până la finele anului, Planului de măsuri – „Parcarea 2018”, privind circulația autovehiculelor pe drumurile publice.

La nivelul acestei instituției a fost luată decizia de continuare a planului – „Parcarea 2017”, având în vedere numărul mare de sesizări privind oprirea şi staţionarea neregulamentară pe trecerile de pietoni marcate şi semaforizate corespunzător, traversarea prin loc nepermis, precum și parcarea neregulamentară a autovehiculelor în diferite zone și cartiere ale municipiului Galați.

Practic, pe tot parcursul anului 2018, polițiștii locali din cadrul Secțiilor de Poliție Locală nr. 1-5, cât și polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, vor acționa pentru prevenirea și combaterea acestor fapte. Efectivele de polițiști locali vor fi angrenate în acțiuni specifice, zilnic, în intervalele de timp diferite, conform unui program bine stabilit.

„Unul din principalele planuri de acțiune desfășurate anul trecut a fost „Parcarea 2017”, un complex de măsuri care era necesar să se deruleze având în vedere neregulile constatate în domeniul parcărilor neregulamentare. Am analizat rezultatele înregistrate în urma desfășurării acestui plan de măsuri și am constatat că, fenomenul persistă, în ciuda informărilor, notificărilor și altor activități preventive ale polițiștilor locali, fapt care ne-a determinat să luăm decizia continuării și în 2018 a acestui program. Și în acest an, în baza unui plan, polițiștii din cadrul celor cinci Secții de Poliție Locală, cât și cei de la Serviciul Siguranță Rutieră vor acționa în toate zonele municipiului, pe străzile intens circulate, dar și în cartiere”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.

Având în vedere necesitatea menţinerii unui climat de ordine şi siguranță publică în rândul cetăţenilor, precum și fluidizarea traficului rutier, în perioada 01-28 februarie 2018, polițiștii locali, în cadrul Planului de măsuri – „Parcarea 2018”, vor acționa pe următoarele artere de circulație:

  • Strada Domnească, tronsonul cuprins între strada Basarabiei și strada Gării;
  • Strada Basarabiei, tronson cuprins între strada Mihai Bravu și strada Traian;
  • Bulevardul George Coșbuc, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Mihail Kogălniceanu și intersecția cu strada Tecuci;
  • Strada Brăilei, zona Mall „Dunărea”, „Neacșu”, „Parma”, Cimitir „Cătușa”, blocurile C6-C7; E1-E7; F1-F5; G1-G11; J; K1; A1-A5, S1-S3; A; B2; A6—A8; C1-C3, B3-B4;

Reamintim că, în cadrul Planului de măsuri – „Parcarea 2017”, plan pe care Poliția Locală Galați la derulat în perioada februarie – decembrie 2017, polițiștii locali au aplicat un număr de 1.668 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 77.794 lei.

Cele mai multe amenzi, în număr de 1.187, au fost date pentru parcarea autovehiculului pe trotuar și parcarea autovehiculului pe spațiul verde.

SURSA: Poliția Locală Galați


Distribuie articolul

You May Also Like