Ministerul Dezvoltării va construi creșe în orașele Galați și Tecuci

Distribuie articolul


Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, a aprobat construirea primelor 138 de creșe noi din țară. Printre acestea, sunt două creșe în orașul Galați și una în Tecuci.

Pentru a obține fondurile guvernamentale, autoritățile locale trebuie să depună documentația necesară.


Conform ordinului de ministru, în fiecare municipiu din țară poate fi construită o creșă. În prima fază a proiectului, a fost aprobată construirea unei creșe în fiecare municipiu din țară și a două clădiri de creșe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori.


De asemenea, urmează să fie aprobate și alte cereri, astfel se vor putea construi creșe și în orașele mai mici și, unde se justifică, în mediul rural.


Printre orașele care vor primi bani în următoarea perioadă este Galați deoarece Primăria a depus documentația necesară.


„În total există 47 de cereri aprobate, cu documentația completă depusă. Dintre acestea, sunt patru județe (Covasna, Galați, Satu-Mare și Sibiu) unde fiecare municipiu a depus cerere și a adus documentația necesară. Urmează ca, pentru celelalte 91 de finanțări aprobate, autoritățile locale să trimită, în termen de 60 de zile, documentația necesară pentru a putea fi demarată procedura de construcție a creșelor”, a declarat ministrul Cseke Attila.


În România sunt doar 386 de creșe. De asemenea, municipiul Galați are doar două creșe care nu pot acoperi solicitările cetățenilor.

Lucrările la noile creșe ar putea începe anul viitor.

Foto: Mediafax


Distribuie articolul

You May Also Like