Parc de aventură la Gârboavele

Distribuie articolul

Galațiul va avea parc de aventură, pe aproape 8,5 hectare, grație unei finanțări europene nerambursabile. Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat electronic contractul de finanțare pentru Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele.

“Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Brașov”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cadrul proiectului, pe lângă Parcul de Aventură, se va realiza și un plan de dezvoltare a turismului activ la nivel transfrontalier, inclusiv cursuri de antreprenoriat turistic.

Valoarea proiectului este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Finanțarea pentru Parcul de Aventură a fost câștigată în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).


Distribuie articolul

You May Also Like