UPDATE: Panică la bloc. Zeci de persoane evacuate

Distribuie articolul

UPDATE: Locatarii evacuați s-au întors în apartamente, în jurul orei 21.30, după ce laboratorul mobil nu a detectat nicio substanță toxică periculoasă. Totuși, mirosul înțepător persistă în unele apartamente, dacă geamurile sunt închise. Specialiștii de la ISU și Direcția de Sănătate Publică au ridicat niște recipiente cu produse de curățenie pentru uz casnic, care sunt analizate.

O ipoteză ar fi reacția chimică a mai multor substanțe folosite la curățenie. Intervenția continuă până la identificarea sursei mirosului și detectarea substanței sau reacției chimice care a generat mirosul insuportabil.

UPDATE: Au fost verificate canalizările cu un reprezentant de la Apa-Canal și s-a constatat prezența unei substanțe chimice necunoscute, peste limitele normale, informează ISU Galați.

Ca urmare, s-a ajuns la concluzia că o serie de substanțe chimice necunoscute au fost deversate în scurgerea blocului, cel mai probabil de la nivelul etajului 3. Ulterior, acestea au ajuns în canalizare, dar mirosul emanat s-a manifestat o vreme și in coloanele de aerisire din apartamente și pe scara blocului. Împreună cu echipajul de pompieri cu autospeciala CBRN de la ISU Brăila, s-au reverificat toate apartamentele din bloc si s-a întocmit o harta a valorilor înregistrate în timp, în fiecare din acestea. S-a constatat că substanța chimică urmează traseul canalizarii blocului T10.

Dupa ce mirosul a dispărut din apartamente, el s-a făcut simțit o vreme în canalizare. Echipajul de pompieri cu autospeciala CBRN de la ISU Brăila a rămas în Galați și va efectua o nouă verificare în această dimineață, pentru a vedea daca a revenit problema. Pe timpul nopții nu a fost necesară o nouă evacuare a locatarilor.

——————

Alertă maximă la Galați. Un întreg bloc de pe strada Drumul Viilor a fost evacuat de Pompieri, după ce un miros înecăcios, înțepător și greu de suportat a inundat întregul imobil.

Oamenii panicați au sunat la 112. După evacuarea tuturor locatarilor aflați în apartamente, a fost sistată furnizarea gazelor. Mirosul a persistat însă, așa că a fost solicitată intervenția laboratorului mobil pentru cercetare biologică, radiologică, nucleară și chimică de la ISU Brăila.

Între timp, este verificat apartament cu apartament în prezența proprietarilor. Atât aceștia, cât și membrii echipelor de intervenție poartă măști speciale.

Deocamdată nu a fost stabilită sursa mirosului care persistă în continuare. Vom reveni.


Distribuie articolul

You May Also Like