Încă un pas spre o nouă creșă

Distribuie articolul

La un an de când s-a luat decizia ca o clădire veche să fie reabilitată și transformată în creșă, municipalitatea mai face un pas mic în această direcție. Deocamdată este vorba de un nou proiect, ce vizează modificarea rețelelor electrice.

„Pentru eliberarea amplasamentului și realizarea lucrărilor propriu-zise din cadrul obiectivului, este necesară elaborarea unui studiu de soluție care va stabili modalitatea de modificare/ deviere a instalațiilor rețelei electrice rezultate ca necesare pentru îndeplinirea condițiilor de coexistență impuse de norme”, se arată în caietul de sarcini publicat pe pagina de internet a Primăriei Galați, termenul limită de depunere a documentației fiind 20 decembrie.

În toamna anului trecut, consilierii locali au decis reabilitarea imobilului din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24 în vederea înfiinţării unei creşe. Construcţia se află pe lista clădirilor propuse spre demolare după ce, în urma unei expertize tehnice realizate în 2014, a fost încadrată în clasa I de risc seismic. Conform documentelor, pe cei 460 mp de teren există o construcţie de 306 mp, ce avea înainte destinaţia de dispensar.

Licitația referitoare la întreaga lucrare de proiectare a avut loc în vară, sesizându-se între timp necesitatea modificării actelor și în funcție de circuitele electrice din zonă. Documentaţia de avizare a lucrărilor este necesară pentru „solicitarea finanţării în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020”.

În prezent în Galați mai funcționează două creșe de stat, una în Micro 19 şi alta în Ţiglina I. Construite în 1974, vor beneficia de lucrări de creştere a performanţei energetice, reabilitate termică şi modernizare cu bani europeni.


Distribuie articolul

You May Also Like