Ori suntem bețivi, ori suntem luați de proști: Primăria Galați anunță că jumătate din populația orașului a participat la Oktoberfest

Distribuie articolul

Gălățenii au văzut luminița de la capătul tunelului. A apărut săptămâna trecut fix pe fundul halbei de la Oktoberfest-ul gălățean. Nu s-a văzut prea clar pentru că „halbele” erau de plastic dar a fost de ajuns pentru reprezentanții municipalității să pescuiască o nouă realizare edilitară.

Așadar, nu ne iese treaba cu lumina de pe străzi și cu încălzirea la bloc, dar la paranghelii înecate în bere Primăria stă foarte bine. Cifrele prezentate de municipalitate sunt amețitoare, mai ceva ca berea. Noi lucrăm cu materialul clientului și vă servim un fragment dintr-un comunicat de presă. „Prima ediție Oktoberfest la Galați a fost un real succes, atât din perspectiva organizatorilor cât și a celor prezenți la eveniment. În patru zile de festival au participat peste 130.000 de persoane, iar ziua în care s-a înregistrat cel mai mare număr de participanți simultan a fost sâmbătă când peste 12.000 de persoane erau prezente pe Platoul Sala Sporturilor. În cele patru zile de Oktoberfest s-au golit 200 de butoaie cu bere a câte 50 de litri fiecare, s-au consumat peste 10.000 de mici și peste 1.500 de kg de produse de origine bavareză”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Galați.

Dacă îi luăm în serios pe cei de la Primărie, la beția din Octombrie a venit jumătate din populația orașului Galați. Practic, au participat aproape toți adulții, femei și bărbați, tineri și bătrâni, săraci și bogați, sănătoși și bolnavi. Posibil, la o bere au venit și niște copii, cât să rotunjească statistica triumfătoare.

Ca să iasă bine raportarea, pe platoul de la Sala Sporturilor or fi ajuns și bolnavii care și-au smuls perfuziile și au sărit gardul Spitalului Județean sau salariații care au chiulit de la serviciu și de la miting.

De ce nu, ne gândim că la marea beție au venit vacile care zilele trecute pășteau gazonul de abia montat în Micro 20 și boii care udau buruienile botezate în mod oficial gard viu.
De asemenea, ne putem închipui că la Oktoberfest-ul gălățean au sosit niște autocare cu cetățeni din Teleorman sau un grup important de turiști japonezi și australieni.
Ar mai fi o variantă: statistica a fost făcută la fața locului, la o bere, și oamenii Primăriei au văzut dublu, triplu.

PS. Un grup de cercetători din Cehia a stabilit că minciuna îngrașă. Savanții au mai aflat că, în conformitate cu cifrele comunicate de autorități, fiecare participant la Galați Oktoberfest a consumat 0,07 mici, 0,01 kg de produse bavareze și 0,07 litri de bere. Poate au avut pachet de acasă. Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like