Oțelul de la ArcelorMittal Galați va ajunge în Danemarca și va fi folosit la construcția unui pod unic în Europa

Distribuie articolul

Un pod din Danemarca va fi construit cu oțel de la combinatul siderurgic gălățean. Anunțul a fost făcut marți, 3 octombrie, de reprezentanții ArcelorMittal Galați. Aceștia au spus că pasajul pietonal va fi construit cu tablă produsă de ArcelorMittal Galaţi în Laminorul de Tablă Groasă nr. 2.

„Suntem fericiți și mândri că oţelul nostru va fi integrat într-un proiect european atât de frumos, îndrăzneț și important. Acest lucru demonstrează nu numai că oțelul nostru este un material al vieții ci și că tabla groasă produsă la Galați poate fi utilizată în orice proiect major de infrastructură, inclusiv în cele lansate în România”, a anunțat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Oțelul produs la ArcelorMittal Galaţi va fi folosit pentru realizarea unui pod într-o gară din Danemarca. Este vorba despre un pasaj pietonal care va fi construit în Gara Køge Nord. Proiectul conceput de două case de arhitectură cunoscute în lumea largă a fost deja nominalizat pentru mai multe premii europene de design.
Podul pietonal din Danemarca va avea o lungime de 225 de metri, o lățime de 9,5 metri. Obiectivul va lega peroanele gării și va fi utilizat zilnic de cel puțin 8.000 de pietoni.


Distribuie articolul

You May Also Like