Orașul Galați vrea să devină SMART

Distribuie articolul

Consiliul Local Galați a aprobat un proiect de hotărâre privind înscrierea orașului într-un program de tip SMART. Este vorba despre programul Waze Connected Citizens, iar propunerea a venit din partea consilierului local liberal, Alexandru Șerban. Potrivit inițatorului, programul are ca scop îmbunătățirea și creșterea confortului cetățenilor în materie de trafic rutier în zonele urbane, printr-un schimb de informații cu autoritatea publică locală care administrează infrastructura rutieră.

Consilierii locali care au susținut această propunere spun că Waze Connected Citizens va ușura viața șoferilor. Concret, aceștia vor primi în timp real informații despre trafic și despre evenimentele și lucrările desfășurate pe drumurile publice.

„Principalii beneficiari sunt participanții la trafic care vor primi informații în timp real despre desfășurarea de adunări publice, mitinguri, marșuri, procesiuni, demonstrații, manifestări cultural – artistice, sportive, religioase sau comemorative precum și alte activități ce se desfășoară pe drumurile publice și care implică aglomerări de persoane.  Informațiile primite vor fi însă și din sfera lucrărilor de construcții, modernizare sau reabilitare aflate în desfășurare pe diferite străzi din Municipiul Galați oferindu-le particpanților la trafic posibilitatea alegerii unei rute alternative”, a anunțat PNL Galați.

Programul va fi utilizat și de Primărie, municipalitatea având astfel acces la o serie de informații legate de trafic.

„Marele avantaj este acela că, municipalitatea va avea acces la datele de trafic colectate de aplicația Waze, date cu ajutorul cărora va putea afla cu exactitate unde și în ce interval orar se formează ambuteiaje, numărul critic de participanți la trafic de la care acestea încep sa apară pe un anumit sector de drum, pe unde ar putea fi traficul deviat pentru a fi evitate, dar și date privind traficul generat de naveta ocupațională și soluțiile prin care acesta ar putea fi îmbunătățit”, a precizat Biroul de Presă al PNL Galați.

Informațiile colectate prin acest program vor fi folosite și la întocmirea unor studii care, ulterior, vor ajuta la realizarea unor strategii privind infrastructura și traficul din orașul Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like