Orașul Galați va avea stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Află AICI unde vor fi amplasate

Distribuie articolul

Primăria Galați vrea să construiască în oraș stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Potrivit unei propuneri care va fi dezbătută în ședința de joi, 25 octombrie, a Consiliului Local, în diferite zone ale orașului vor fi instalate câteva echipamente de alimentare. Autoritățile locale și centrale încearcă astfel să-i convingă pe șoferi să cumpere mașini nepoluante. În momentul de față, în Galați sunt înmatriculate în jur de 20 de mașini electrice și cel mult 50 de autovehicule de tip hibrid.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii locali, orașul Galați va avea 6 stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Municipalitatea a anunțat că vrea să amplaseze aceste stații pe strada Stadionului, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în Țiglina 1, lângă LMK, pe strada Constantin Levaditti, în Centru, lângă fostul Hotel Dunărea și pe strada Domnească, lângă Primărie.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 1,4 milioane de lei și va fi realizată din fonduri alocate de Ministerul Mediului, în proporție de 90%. Diferența va fi acoperită cu bani de la bugetul local.


Distribuie articolul

You May Also Like