Supraimpozitare pentru câteva clădiri din centrul orașului Galați

Distribuie articolul

Se înmulțesc imobilele supraimpozitate din orașul Galați. Primăria a decis să adauge pe lista cu clădiri degradate pentru care proprietarii plătesc impozite majorate încă patru imobile din zona centrală a orașului. Propunerea este supusă aprobării consilierilor locali în ședința de astăzi (joi, 25 octombrie) a legislativului.

Municipalitatea gălățeană a propus ca proprietarii celor patru clădiri din zona centrală să fie supraimpozitați cu 500%, în anul 2019, deoarece imobilele sunt degradate, arată urât și reprezintă un pericol pentru trecători. Asta după ce Primăria a trimis mai multe notificări proprietarilor, solicitându-le să facă reparațiile/reabilitările necesare. Deoarece proprietarii nu au răspuns solicitărilor autorităților, impozitele vor crește. Pe listă sunt clădirile situate pe străzile Mihai Bravu, nr. 32, Episcop Melchisedec Ștefănescu, nr. 22, Științei, nr. 11 și Dobrogei, nr.3.

În prima parte a acestui an, Consiliul Local Galați a aprobat mai multe proiecte asemănătoare. La solicitarea Primăriei, în vară au fost supraimpozitate cu 500% clădirile situate pe strada Domnească la numerele 103, 144 bl. C, 190, 239 și 241. Prima clădire asupra căreia consilierii locali au decis supraimpozitarea este cea situată pe strada Domnească nr. 25, imobil în care a funcționat fostul cinematograf Republica. Practic, valoarea impozitului va crește de anul viitor de la 10.000 de lei la 65.000 de lei pe an.


Distribuie articolul

You May Also Like