Veste bună! Se schimbă structura anului școlar!

Distribuie articolul

Acum, în mod cert era și cazul pentru că situația lunii ianuarie este una total neproductivă. „Opera” Abramburicăi (Ecaterina Andronescu) care a hotărât ca elevii să funcționeze ca o mașină cu motorul gripat va fi în sfârșit aruncată la coșul de gunoi. Să stai în vacanță până pe 10 ianuarie, să mergi trei săptămâni la școală și apoi să intri iar în vacanță inter-semestrială e o aiureală cum numai socialiștii o puteau impune.
Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a afirmat aseară că din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, structura va suferi o serie de modificări, benefice pentru elevi.


Cea mai importantă modificare va fi aceea că primul semestru se va finaliza înainte de vacanța de Crăciun.


În anul școlar 2020-2021, fiecare dintre cele două semestre are câte 17 săptămâni, aceiași structură urmând a fi păstrată. Doar că școala va începe în prima parte a lunii septembrie și nu la mijlocul acestei luni cum eram obișnuiți.


”Îl văd cu început de școală în luna septembrie, n-o să spun dacă în prima sau a doua zi de luni a lunii septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie. Un prim semestru care să se încheie înainte de sărbătorile de Crăciun. N-am înțeles care este sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanță de Crăciun și Anul Nou, după care să revii la școală, eventual să încerci să îți aduci aminte ce ai învățat înainte de sărbătorile de iarnă și să iei note, după care să intri într-o altă vacanță. Ne gândim la o structură în care semestrul întâi să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a învățat, s-a evaluat, copiii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii, de asemenea, pot pleca fără grijă în vacanță, o vacanță care va fi mai lungă cu o săptămână, după care să înceapă semestrul doi”, a spus ministrul Câmpeanu.


El a adăugat că vacanța inter-semestrială nu va fi înlocuită cu prezența la cursuri, ci va putea fi comasată cu vacanța de iarnă.


Rămâne de văzut cum va fi adăugată vacanța prilejuită de sărbătorile pascale, dar până în primăvara lui 2022 mai este ceva vreme…


Distribuie articolul

You May Also Like