Orașul Galați ar putea pierde 600 de hectare de pământ aflate în cartierul Dimitrie Cantemir

Distribuie articolul

Guvernul vrea terenul din cartierul Dimitrie Cantemir. În ședința Executivului de joi, 14 septembrie, a fost aprobat un memorandum prin care se solicită revenirea în proprietatea statului a terenului aflat lângă blocurile din cartierul ANL. Ca urmare, Secretariatul Guvernului îi va cere Consiliului Local Galaţi să voteze un proiect de hotărâre în acest sens. Este vorba despre o suprafață de 655 de ha, deoarece restul până la 1.000 de ha este ocupat de blocuri. După ce va intra în posesia terenului, statul îl va da Consiliului Județean Brăila sau comunei Vădeni.

Totul a pornit de la o reclamație a autorităților brăilene. Acestea sunt nemulțumite de faptul că terenul care le-a aparținut până în 2002 nu a fost folosit de gălățeni pentru construcția de blocuri, așa cum fusese stabilit prin Hotărâre de Guvern. Practic, mai bine de jumătate de teren este utilizat pentru agricultură fiind dat în arendă de Primăria Galați.

Partea gălățeană se apără și spune că a fost obligată să folosească terenul în agricultură. Dacă terenul ar fi fost abandonat, Primăria Galați risca sancțiuni din partea Curții de Conturi. Rămâne de văzut cum se va termina povestea terenului pe care se bat cele două județe, mai ales că politicienii gălățeni și brăileni vorbesc de 20 de ani despre realizarea unei aglomerări urbane pornind chiar din zona aflată în litigiu.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns