Canicula face victime la Galați

Distribuie articolul

Căldura excesivă a făcut primele victime la Galați. Șapte persoane au leșinat pe stradă, de dimineață și până acum, din cauza caniculei, și au avut nevoie de intervenția echipajelor de la Ambulanță. Cele mai multe victime ale căldurii sufocante au fost femei, cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ani. Canicula excesivă a înroșit telefoanele la Ambulanța din Galați. În ultimele 24 de ore, peste 225 de oameni au sunat la 112 și au solicitat ajutor la Salvare.

Numărul apelurilor de urgență a crescut în această perioadă cu peste 25%, a declarat directorul Serviciului Județean de Ambulanță, doctorul Mihai Polinschi. Ca primă măsură anti-caniculă, în Galați au fost activate 8 puncte de prim-ajutor. Acestea sunt amplasate la fostul magazin Modern, la fosta alimentară de la Potcoava, la fosta alimentară din Piața Micro 19, în Micro 39, la fosta Billa, în Micro 40, la Kaufland, la mall, pe Coșbuc, în Piața Centrală, în Hala de Legume Fructe și în Piața din Țiglina 1. Punctele de prim-ajutor anti-caniculă sunt prevăzute cu aer condiționat, rezerve de apă și asistență medicală. Pentru urgență sunați la numărul gratuit 112.

Vă reamintim că Galațiul este astăzi sub avertizare cu cod portocaliu de caniculă. Mâine, însă, va fi și mai rău. A fost emisă o alertă cu cod roșu. Administrația Națională de Meteorologie prognozează pentru sâmbătă, 1 iulie, temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, și, izolat între 42 și 44 de grade. Indicele temperatură-umezeală se va situa, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Pentru a preveni neplăcerile cauzate de caniculă, populația trebuie să evite locurile aglomerate, expunerea la soare, consumarea băuturilor alcoolice sau a celor care conțin cafeină și alte substanțe energizante. Este indicată purtarea hainelor lejere și deschise la culoare, confecționate din fibre naturale, gen bumbac, in, pânză, acoperirea capului și a ochilor. Totodată, se recomandă evitarea efortului fizic intens la orele de vârf, precum și consumul cât mai multor lichide, fructe și legume proaspete.


Distribuie articolul

You May Also Like