Orașul Galați ar putea fi izolat din cauza epidemiei de COVID-19

Distribuie articolul


Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că dacă situația provocată de epidemia de COVID-19 se agravează este posibil ca anumite zone să fie izolate.

În momentul de față, autoritățile monitorizează cu atenție situația înregistrată în „punctele fierbinți” din București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița și Galați.


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat duminică seara că în regiunile afectate de epidemie ar putea fi impuse restricții, inclusiv prin izolarea zonelor.

Până în prezent nu a fost analizată vreo regiune anume, dar autoritățile centrale urmăresc cu atenție punctele fierbinți.


„Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe… N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, a declarat Raed Arafat la Digi24.


În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a venit la Galați. Luni el se află la Spitalul Județean Sf.Apostol Andrei și analizează situația creată în cea mai mare unitate medicală din județul Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like