Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „La Galați vom aduce unitatea mobilă ATI”

Distribuie articolul


O unitate mobilă ATI va fi trimisă la Galați de ministrul Sănătății. Este vorba despre o unitate cu 12 paturi care va suplimenta capacitatea de paturi de terapie intensivă din Galați.

Măsura a fost anunțată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în timpul vizitei la Spitalul Județean din Galați.


Unitatea va ajunge la Galați de urgență în condițiile în care locurile din spitalele gălățene sunt pline, iar în zonă apar din ce în ce mai multe focare de COVID-19.

Cele mai mari probleme sunt la Spitalul Județean unde s-au infectat peste o sută de cadre medicale și pacienți.


„Sunt 83 de cadre medicale și 24 pacienți infectați cu coronavirus. Au fost anchete epidemiologice, dar nu văd la ele nici un final (…) Urmează o evaluare la fiecare secție, vom face dezinfecții și vom transfera pacienții. Au venit epidemiologi de la Constanța deoarece în Galați există doar un medic epidemiolog care mai are trei contracte de colaborare. Nu se va închide spitalul, nici nu se va decide carantinarea spitalului”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.


Spitalele din Galați nu au decât 8 paturi de terapie intensivă, 7 la Spitalul Județean și 1 la Spitalul CFR. Unitatea mobilă are 12 paturi.


„Este vorba despre acea unitate mobilă ATI pentru a suplimenta capacitatea de paturi de terapie intensivă din Galați, tocmai pentru că aceste secții de terapie Intensivă COVID au fost ocupate și pentru a reuși să gestionăm cazurile grave. La Galați sunt opt paturi și unitatea mobilă va mai aduce alte 12 locuri”, a anunțat prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu.


Ministrul Sănătății a mai spus că autoritățile centrale și locale nu intenționează să închidă Spitalul Județean sau să izoleze orașul Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like