Orașele Galați și Brăila, pe lista UE cu orașe probleme legate de poluare

Distribuie articolul

Nu avem una, nu avem alta, dar stăm bine la poluare. Galați și Brăila au prins top 10 al orașelor din România care ar putea fi monitorizate de autoritățile Uniunii Europene din cauza poluării. Vestea bună este că se poate mai rău. București, Iași și Brașov sunt deja monitorizate de specialiștii europeni, iar România riscă amenzi uriașe din acest motiv.

Vestea proastă este că nu prea se poate mai bine și că Galați și Brăila nu sunt foarte departe de următorul pas. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că pe lista cu orașe probleme sunt Galați, Brăila, Craiova, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Turnu Măgurele, Bacău, Ploiești și Pitești. De aceea, primarii Ionuț Pucheanu și Marian Dragomir vor fi chemați la discuții și li se va cere să elaboreze planuri de reducere a poluării.

„Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus ministrul Costel Alexe, citat de Mediafax.

Edilii care nu vor reacționa la solicitările ministrului sunt amenințați cu Institutul de Sănătate Publică. La solicitarea Guvernului, acesta va stabili în ce măsură poluarea afectează viața populației, iar informațiile vor fi făcute publice.


Distribuie articolul

You May Also Like