EDITORIAL/ Domnilor sindicaliști, la loc comanda!

Distribuie articolul

Economia merge de aproape un an mai deloc sau cu frâna de mână trasă. Mulți au înțeles situația în care ne aflăm, locală, națională sau globală. După ce guvernele socialiste anterioare au făcut prăpăd prin bugetele naționale aruncând cu bani sau promisiuni fix ca la lăutari, alții sunt nevoiți acum în situația pandemică existentă să soluționeze potențiale crize despre care socialiștii din PSD nu sunt chiar străini. De peste două decenii ne-am obișnuit cu masa de manevră numită sindicate, structuri în mare parte simpatizante politic, chiar dacă la modul nedeclarativ.

Suntem conștienți că economia în ansamblu, merge cu viteza întâi, cel mult a doua. Cu unele sectoare efectiv blocate, cu altele ce au fost sau sunt contabilizate ca a fi focare, sindicaliștii din diverse ramuri de activitate știu una și bună. Cum intră socialiștii din PSD în opoziție pun presiune în stradă pe cei ce guvernează. Aici putem vorbi de ticăloșie dar și de servilism ori populism. Sau din toate câte-un țâr.

Mi-e complicat să arăt cu degetul spre polițiști, spre cei din zona Justiției, a învățământului sau chiar spre cei strânși în confederații sindicale gen Sanitas sau Cartel Alfa ce funcționează adeseori doar la comenzi politice. Acum știți cum e. Fiecare cu responsabilitatea sau iresponsabilitatea din dotare, fiecare cu principiile de solidaritate doar atunci când le convine. Ca să nu mai vorbim că nu de puține ori vi s-a oferit fără să cereți.

Acum nu e momentul. …decât să ne facem treaba cât mai bine să ieșim din nebunia asta! Cum era dacă germanii, imediat după război puneau de-o grevă, așa aiurea? Au înțeles că alta e calea și au ales corect. Ce vreți voi a face în această perioadă frizează penibilul. La loc comanda!


Distribuie articolul

You May Also Like