Operaționalizarea acceleratorului liniar de particule pentru tratarea cancerului, pe ultima sută de metri

Distribuie articolul

Lucrările pentru operaționalizarea acceleratorului liniar de particule de la Spitalul Județean de Urgență din Galați au intrat în linie dreaptă. Secția de Radioterapie a fost extinsă și modernizată, iar, în prezent, se lucrează la montarea și calibrarea noii aparaturi pentru terapia bolnavilor de cancer, o procedură de tratament modernă, chiar revoluționară, care nu mai are efecte atât de dramatice asupra pacienților.

”Se lucrează la ultimele detalii în montarea acceleratorului liniar de particule în noua secție de Radioterapie. Specialiștii din Germania se asigură că totul este conform celor mai înalte standarde. Vom trata cancerul, modern și eficient, la Spitalul Clinic Judetean de Urgentă “Sf. Ap. Andrei” Galați, scrie președintele CJ Galați, Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.

Acceleratorul liniar de particule va fi amplasat în subsolul Spitalului de Urgență, într-un buncăr ce a fost special amenajat, peste care s-a construit o clădire nouă, care separă circuitele de intrare și ieșire ale bolnavilor de la terapie, astfel încât pacienții din spital și cei care vin din exterior să aibă culoare distincte de acces la accelerator. Aparatura revoluționară pentru terapia bolnavilor de cancer va deservi cel puțin patru județe: Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea. Numai în județul Galați sunt în evidențe peste 17.000 bolnavi de cancer, din care mai bine de jumătate fac radioterapie. În fiecare an, apar cel puțin 1.000 de noi cazuri de boală.


Distribuie articolul

You May Also Like