Olimpiada voluntarilor liceeni ajunge și în județul Galați

Distribuie articolul

MAREA VOLUNTARIADĂ – Olimpiada voluntarilor liceeni – va avea loc în perioada septembrie-octombrie 2017 și se adresează liceenilor din cinci județe – Bacău, Brașov, Covasna, Galați și Vrancea. Acțiunea va include, în afara competiției, și dezvoltarea de cluburi de voluntariat locale pentru liceeni. Competiția este organizată de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Asociația Semper Musica Filiala Tecuci și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului.

Competiția de voluntariat este deschisă oricărui tânăr cu vârsta de până în 35 de ani din județele Bacău, Brașov, Covasna, Galați și Vrancea care dorește să își folosească timpul, energia și creativitatea în sprijinul comunității din care face parte. În competiție se pot înscrie tinerii care fac parte dintr-o echipă locală de tineri formată din minim trei persoane. Ulterior înscrierii, aceștia își aleg oportunitățile de voluntariat prezentate pe website-ul competiției – www.mareavoluntariada.ro -, comandă KIT-ul aferent oportunității de voluntariat și realizează activitatea respectivă astfel adunând puncte pentru județ. În final, tinerii pot fi desemnați cei mai activi voluntari din județ, premiu oferit în cadrul unei Gale de premiere ce va avea loc în fiecare județ participant. De asemenea, în urma strângerii de puncte, unul dintre cele cinci județe va putea câștiga competiția. Tinerii interesați de competiție se pot înscrie accesând următorul link: https://goo.gl/mKg43Z

„Cu ocazia acestui proiect ducem voluntariatul la un alt nivel, unul competitiv care cu siguranță că îi va stimula pe tineri să se implice mai mult în viața comunităților lor. Este o competiție în care, pe lângă faptul că aduni puncte pentru județ, ajungi să și ajuți persoane sau grupuri de persoane în nevoie sau să rezolvi problemele simple ale comunității din care faci parte. Sperăm ca județele să aibă cât mai multe echipe și astfel implicarea în comunitate a tinerilor să fie semnificativă”, ne-a menționat Bogdan Istrate, coordonatorul competiției.


Distribuie articolul

You May Also Like