Oficial: elevii vaccinați rămân la cursuri chiar dacă apare un caz de infectare, ceilalți se pot testa

Distribuie articolul


Este oficial: elevii vaccinați rămân la cursuri chiar dacă în clasă apare un caz de infectare, iar ceilalți se pot testa în ziua a opta. De asemenea, toate unitățile școlare se vor închide dacă în localitate se depășește pragul de 6 persoane infectate la mia de locuitori.


Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au redactat un ordin comun care reglementează scenariile care se aplică în cazul apariției în școli a unui caz de infectare cu virusul SARS CoV-2.


Astfel, autoritățile au decis că începând de la ciclul preșcolar până la clasa a VI-a, inclusiv, se va utiliza învățământul online timp de 14 zile dacă în unitate apare un caz de infectare cu SARS CoV-2.

Elevii pot reveni în clase după opt zile dacă se face testarea acestora. În cazul în care părinții refuză testarea copiilor, aceștia vor învăța online până la finalul perioadei de 14 zile. La celelalte clase (de la clasa a VII-a până la finalul ciclului liceal) elevii vor continua să vină la școală dacă sunt vaccinați în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire. Ceilalți pot reveni la școală după ziua a opta dacă se testează, iar rezultatul este negativ.

Testarea se face în școli sau prin mobilizarea echipelor DSP.


Până la pragul de 6 la mie în localitate, toate școlile rămân deschise în format fizic, au stabilit autoritățile.

După depășirea pragului, rămân deschise doar creșele și grădinițele. Toți elevii intră în sistemul online, cu excepția celor din învățământul special.


Distribuie articolul

You May Also Like