EGMO 2024: Performanța unei gălățence contribuie la clasarea României pe locul 5 în lume

Distribuie articolul

Galațiul are încă un motiv de mândrie, datorită performanței Marei-Ioana Zaharia, elevă la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”. Tânăra gălățeancă aduce acasă o medalie de argint de la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO 2024), desfășurată recent în Georgia.

Mara și-a unit forțele cu alte trei talentate eleve din România, ajutând țara noastră să se claseze pe poziția a doua în Europa, după Ucraina, și pe locul cinci în lume după Statele Unite ale Americii, Australia, China și Ucraina, o realizare remarcabilă într-o competiție cu participare internațională extinsă. Lotul olimpic național a obținut două medalii de aur și două de argint, o dovadă a excelenței în educația românească și a dedicării tinerelor noastre minți. Gălățeanca a concurat alături de Aida Mitroi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Gabriela Mădălina Pârvulescu de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, și Ana Gabriela Cârjea de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara.

Nu este pentru prima dată când Mara ne face mândri. De la începutul gimnaziului, Mara-Ioana Zaharia a fost dedicată matematicii, pasiune care a adus-o pe podiumurile cele mai înalte ale competițiilor naționale și internaționale, reprezentând cu mândrie municipiul Galați. Datorită muncii susținute și sprijinului profesorilor săi, care i-au furnizat mereu materiale suplimentare pentru studiu, după cum spune ea, Mara a excelat constant în matematică, încă din clasa a V-a.


Distribuie articolul

You May Also Like