Invazie de autobuze noi în Galați. Câte autobuze vrea să cumpere societatea Transurb

Distribuie articolul

Societatea Transurb vrea să cumpere 40 de autobuze noi. Conform anunțului postat marți, 26 februarie, pe site-ul electronic de licitații este vorba despre 40 de autobuze Euro 6, de mare capacitate, care costă aproximativ 43 de milioane de lei. Autovehiculele vor fi cumpărate cu ajutorul unui credit bancar contractat de Transurb și  garantat de Primăria Galați. Cele 40 de autobuze vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune. De asemenea, autobuzele vor avea numeroase dotări moderne.

„Autobuzele vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galați. Valoarea totală estimată a achiziției este de 42.750.000 lei (fără TVA) pentru achiziționarea unui număr de 40 de autobuze de mare capacitate. Sumele necesare vor fi suportate de societatea Transurb SA, prin contractarea unui credit bancar, în care,  Primăria municipiului Galați va fi garantul societății în vederea garantării creditului”, se arată într-un comunicat al SC Transurb SA.

Anunțul vine la puțin timp după ce Primăria Galați a început demersurile pentru modernizarea parcului auto al transportatorului public de persoane.

„Consider că achiziționarea acestor 40 de autobuze este un prim pas necesar în strategia pe care am gândit-o în vederea modernizării parcului auto și îmbunătățirii serviciilor de transport public. La acesta se adaugă achizițiile pe care le va face Primăria Galați (20 de minibuze, 50 de autobuze și 18 tramvaie) și implementarea sistemului de ticketing. Investițiile substanțiale vor schimba felul în care se desfășoară transportul în comun și ne vor da ocazia de a schimba percepția gălățenilor despre societatea pe care o manageriez”, a declarat Mihai Cadinoiu, directorul SC Transurb SA.

Recent, pe pagina electronică de licitații publice a fost lansat un alt anunț prin care Primăria Galați își exprimă intenția de a cumpăra 20 de autobuze noi de dimensiuni mici. Ofertele sunt așteptate până pe data de 18 martie, iar minibuzele cu dotări moderne ar putea circula pe străzile din Galați până la sfârșitul acestui an. În plus, Primăria a anunțat că în curând, va fi lansată și licitația pentru achiziționarea a 50 de autobuze electrice hibrid. Tot anul acesta în flota de transport public Transurb vor intra 18 tramvaie noi. 10 dintre acestea vor fi achiziționate de Ministerului Dezvoltării, iar 8 de Primăria Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like