Topul lunar al excelenței, în comunitatea ”Danubius”

Distribuie articolul

Un top inedit ține în atenția publică, de ceva timp, prima pagină a Universității Danubius din Galați. Astfel, lună de lună, colectivul departamentului de comunicare promovează, într-un mod inedit și consecvent, cei mai vizibili și apreciați membrii ai marii familii ”danubiene”: studentul, absolventul și, bineînțeles, profesorul, persoane care s-au făcut remarcate în cadrul colectivității în decursul lunii trecute.

Astfel, pentru luna decembrie aprecierile generale se îndreaptă spre: studenta Cecilia Olteanu, absolventul Andrei Lupu și profesorul Florin Popescu.

Cecilia Olteanu – un înger de om. Este studenta Facultății de Psihologie a Universității “Danubius” din Galați. Pasiunea Ceciliei este neuroprogramarea. Dintre disciplinele pe care le studiază, Psihologia Educației este printre preferatele ei, dar și Traumatologia, aceasta fiind materia pe care o așteaptă cu nerăbdare și pentru care se pregătește acumulând noțiunile de bază de care are nevoie în formare.
Ceciliei îi place mult să citească și să petreacă timp de calitate cu familia. De asemenea, ea ne-a mărturisit că adoră să meargă la munte, cel puțin o dată pe an.

Andrei Lupu – un avocat de elită. Este absolvent al Facultății de Drept a Universității “Danubius” din Galați. Pe parcursul celor patru ani de studiu, Andrei a făcut parte din Liga Studenților danubieni și a participat la ședințele organizate de Consiliul Facultății de Drept. “Nu am stat departe nici de sesiunile științifice organizate de Universitate și mi-am arătat interesul participând și obținând premii în cadrul proiectelor de procese simulate, organizate de către ELSA, în colaborare cu alte universități din țară”. Ulterior, a urmat cursurile de perfecționare din cadrul Institutului Național pentru Pregătire a Avocaților.

Conferențiar universitar doctor Florin Popescu – un profesionist exigent și respectuos. Expert în Comisia Europeană din anul 2020, acesta are ca principal obiectiv, în următorii ani, integrarea, alături de experți din zona IT&C, în cât mai multe proiecte europene din zona academică și de cercetare, una dintre acestea fiind – The European Open Science Cloud (EOSC) – an environment for hosting and pro-cessing research data to support EU science, unde este și membru permanent al EOSC Future User Group to co-design EOSC Future services and solutions.

Florin Popescu are în curriculum o bogată activitate de cercetare, rezultatele acesteia fiind publicate de edituri internaționale de prestigiu care lucrează îndeaproape cu cercetători experți și profesioniști din instituții de top, inclusiv Massachusetts Institute of Technology (MIT), Universitatea Harvard sau Universitatea Stanford. Numai în ultimul an, a semnat cinci articole indexate WOS, două dintre acestea fiind preluate de către Organizația Mondială a Sănătății.


Distribuie articolul

Ai putea fi interesat și de:

Lasă un răspuns