O tragedie din Galați schimbă legea. Ordonanța Militară nr.8 introduce reguli noi privind funcționarea căminelor de bătrâni

Distribuie articolul

Azilurile de bătrâni, centrele rezidențiale pentru copii și căminele pentru persoanele cu dizabilități nu pot fi închise în perioada stării de urgenţă. Asta potrivit Ordonanței militare 8 anunțată noaptea trecută de ministrul de interne, Marcel Vela. Cu siguranță, noile reguli au fost impuse și ca urmare a situației de la căminul de bătrâni din Galați unde au murit cinci persoane și alte 90, bătrâni și angajați, s-au îmbolnăvit.

Ministrul Marcel Vela a anunțat că pe perioada stării de urgenţă se interzice încetarea sau suspendarea activităţii serviciilor sociale de tipul centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile. Potrivit ordonanței, personalul de la aceste centre trebuie să fie organizat în ture și să stea în izolare la locul de muncă timp de 14 zile, urmat de izolarea la domiciliu pentru alte 14 zile. În caz de demisie, preavizul este de 45 de zile. Vizitele la aceste centre pe perioada stării de urgență sunt interzise. Toate persoanele de la aceste centre sunt testate pentru Covid-19, în cazul suspiciunii unor infecții.

Între timp, vin vești proaste de la căminul de bătrâni din Galați. Joi, încă două persoane au murit din cauza epidemiei de COVID 19, în timp ce alte 44 de au aflat că sunt infectate. De la declanșarea epidemiei în cămin sau în legătură cu căminul au fost  raportate cinci morți și 90 de bolnavi din rândul bătrânilor și personalului.


Distribuie articolul

You May Also Like