O ședință furtunoasă: pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Galați sunt mai multe proiecte controversate

Distribuie articolul

Miercuri, 19 decembrie, se desfășoară ultima ședință din acest an a Consiliului Local Galați. Consilierii locali au fost convocați ca să dezbată un număr record de proiecte de hotărâre: pe ordinea de zi a ședinței sunt 83 de proiecte, dar lista poate suferi modificări până în ultimul moment.

În primul rând, aleșii vor discuta despre taxele și impozitele locale de anul viitor pe care vor să le majoreze în funcție de rata inflației. Tot miercuri, consilierii vor aproba sau vor respinge o serie de tranzacții imobiliare solicitate de Primărie, care au fost respinse la precedentele ședințe ale legislativului local deoarece ridicau semne de întrebare.

Pe ordinea de zi a ședinței mai figurează câteva proiecte de hotărâre privitoare la societatea Transurb, dar și solicitarea privind încheierea de parteneriate ale municipalității cu diferite fundații și asociații. Pe listă mai sunt proiectele legate de modernizarea Plajei Dunărea (Primăria vrea să facă un împrumut bancar pentru a transforma plaja) și de alegere a modalității de gestiune a serviciului de iluminat public din Municipiul Galați pentru o perioadă de patru ani. Nu în ultimul rând, la Consiliul Local vor fi dezbătute proiecte legate de implementarea sistemului automat de închiriere de biciclete și a stațiilor de reîncărcare pentru autovehiculele electrice.


Distribuie articolul

You May Also Like