PNL Galaţi: „În plină pandemie, mii de gălățeni tot nu au apă curentă”

Distribuie articolul


Reprezentanţii PNL Galaţi susţin că mii de gălățeni nu beneficiază de apă curentă în plină epidemie de coronavirus. Asta deși Primăria Galați a promis că va rezolva de urgenţă problema asociațiilor debranșate.
Liderul grupului de consilieri locali ai PNL, Onuț Atanasiu, a mers marți în cartierul Micro 19 și a constatat că numeroși cetățeni nu au în continuare acces la apă curentă. Zilnic, ei sunt alimentați cu cisterna de apă a societății Apă Canal.


„În urma deplasării făcute astăzi în teren la Asociațiile de Proprietari 402 și 414 din Micro 19, locatarii, cetățenii ne-au adus la cunoștință că în continuare sunt debranșați, iar programul după care primesc apă, cu cisterna, a rămas neschimbat, respectiv o dată la două zile. Majoritatea sunt chiriași ai Primăriei Galați, municipalitatea fiind proprietar pe imobile, și trăiesc în condiții care ar fi greu de suportat și dacă ar avea apă curentă.
Din cele 312 locuințe din Asociația nr. 402 și cele 285 de la Asociația nr. 414, aproximativ 200 nu au în prezent apă curentă. Vorbim de locuințe în care trăiesc și până la șapte – opt persoane. Sunt oameni care merg la cumpărături, se deplasează cu mijloacele de transport în comun, merg la muncă, intră în contact cu alți gălățeni, astfel încât se pot îmbolnăvi ușor și-i pot îmbolnăvi și pe cei cu care se întâlnesc”, a declarat liberalul Onuț Atanasiu.


Potrivit liberalilor, în Galați a fost sistată furnizarea apei curente către 42 de asociaţii care însumează circa 7.200 de apartamente.

Liberalii mai susțin că apartamentele fără alimentare cu apă sunt mult mai multe decât susține municipalitatea.


Distribuie articolul

You May Also Like